1,5h to "gotowałem" dwa razy w życiu: raz w durszlaku nad wrzącą wodą, by imitowac gotowanie na parze %-) a i tak slabo to wyszlo i raz jak zasnalem i spalilem garnek %-)
@MCtoshkin 1. Możesz pić tą samą, bardziej preferowana będzie wysoko zmineralizowana, ewentualnie średnio. 2. Gotowanie na parze, pieczenie, grillowanie, przy smażeniu się łatwo rozlatuje.
[...] słodzonych lub solonych -napojów gazowanych i alkoholowych 4.Sposoby przyrządzania: -zaleca się sposoby przyrządzania z niewielkim dodatkiem tłuszczu lub bez, jak duszenie, gotowanie na parze, pieczenie na ruszcie, pieczenie w folii lub w kuchence mikrofalowej, -warzywa na sałatki należy dobrze rozdrabiać, 5. Sposób przyrządzania posiłków: [...]
[...] monotonność diety? Chodzi o to, że rotuje mięsami schab/łopatka/karkówka węglami ryż brązowy/makaron pełnoziarnisty/ kasza czy też białkami: jaja/twaróg/proszek/kura zawsze podaje je podobnej obróbce termicznej: parowar lub patelnia Czy ma to jakieś znaczenie? Dobrze się czuję z takim jedzeniem bo lubię gotowanie na parze ale zastanawiam się...
[...] robi się taki suchy ale jak go lekko zamarynujesz w oliwie to daje rade w ostateczności sos po ugotowaniu i tez daje rade. Warzywa moim zdaniem maja lepszy smak. Generalnie słyszy sie, że gotowanie na parze jest zdrowsze nie wiem ile w tym prawdy ale ja gotuję na parze, pieke, gotuje w wodzie, griluje. Parowar to traktuje jako urozmaicenie
Wiadomo, że na parze najlepiej. Odnośnie surowych - to takie nic nie tracą, a takie było pytanie :) Jeśli nie masz możliwości gotowanie na parze, to robisz to tak: nastawiasz lekko osoloną wodę, w tym czasie odcinasz drzewka; czekasz aż woda się zagotuje. Brokuły wkładasz do gotującej się wody. Nie przykrywasz garnka! Czekasz, aż znowu zacznie [...]
Wszystko przeczytałem tu:, http://www.sfd.pl/Zbiór_linków_działu_Odżywianie-t418003.html A jeżeli chodzi o gotowanie na parze - dla mnie hmm jedzenie nie ejst przyjemnością, przyjemnością dla mnie są efekty. Moge jeść świństwo i być szczęśliwym(np. płatki owsiane bez dodatków). Jak już napisałem postaram się dodać więcej mięsa kosztem odżywki oraz [...]
A jeżeli chodzi o gotowanie na parze - dla mnie hmm jedzenie nie ejst przyjemnością, przyjemnością dla mnie są efekty. Moge jeść świństwo i być szczęśliwym(np. płatki owsiane bez dodatków). ciekawe jak dlugo bedziesz w stanie jesc swinstwo kiedys przyjdzie czas - moze przyjsc czas - ze nie bedzie szlo,nastapi cofka szybko zmienisz zdanie co do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dieta kiepska, może będzie lepiej jak będziesz gotował mięso, albo jeżeli masz taką możliwość to gotowanie na parze - tego nie da się zepsuć %-) popraw i wrzuć zgodnie z --->http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBI%C4%86_-t930058.html Dobrym źródłem tłuszczu są tłuste ryby, orzechy, nasiona Daj na noc jeszcze jakiś nabiał np. [...]
https://potreningu.pl/articles/4796/gotowanie-na-parze---co-i-jak-dlugo https://potreningu.pl/articles/1861/dlaczego-warto-gotowac-na-parze- https://potreningu.pl/articles/728/warzywa-lepsze-surowe-czy-gotowane Ot kilka pierwszych odpowiedzi po skorzystaniu z wyszukiwarki. Fajne narzędzie, polecam bardziej niż parowar. Ten po początkowym [...]
[...] trochę w cyklu artykułów który jutro/pojutrze wyślę Bul'owi. opracuję niebawem też 1 - 2 na temat obróbki termicznej, muszę pomyśleć jak ugryźć ten temat, bo tutaj nie ma reguły, nie zawsze gotowanie na parze jest opcją najlepszą choćby ze względu na to co powiedział Bul. Tutaj pokrewny: http://potreningu.pl/diety/artykuly/62/smazenie-zabija
[...] jajka i oliwa wylatuja podobnie jak tluste ryby zatem na wstepie zapomnij o chociazby makreli w tym posilku. 5. serek wiejski z orzechami jest ok. mozesz tez jesc twarog, od biedy tune i odzywke bialkowa, zawsze z tluszczem. w sumie nie jest tak zle, male poprawki i podbicie kalorii i bedzie ok. gotowanie na parze jest tez bardzo dobre, pozdro
Witam, powie mi ktoś jakie są zalety posiadania szybkowaru? Co jest zdrowsze - gotowanie na parze czy w szybkowarze (nie czuję, że rymuję ;)? A jak gotujecie na parze - w papierze czy w steamach? W domu gotuje w takim durszlaku - parowniku, dobry sprzęt, ale myślę też nad szybkowarem, bo szybciej. Jakieś rady, opinie?
Coś takiego już zleciłem ale Tadziu chyba zapomniał. Metoda i czas obróbki termicznej ma spore znaczenie. Krótki czas i forma taka jak gotowanie na parze pozwala zatrzymać wiele witamin ale to samo tyczy się też metali ciężkich i to już nie jest fajne. Będzie dokładny art w tym temacie. Przypomnę naszemu specjaliście.
[...] na warzywach wiele dziewczyn robi bład zastępując warzywa owocami, owoce nie są konieczne. jak top napisał mi bodek wszystko da się ugotować :P poza tym jest jeszcze gotowanie na parze i smarzenie na patelniach które nie wymagają tłuszczu Zmieniony przez - lapin w dniu 2009-09-23 17:19:36 Zmieniony przez - lapin w dniu 2009-09-23 17:19:50
rosja1234 naczyniem zaro odpornym hehe. Ktos sie pytal jak z ta ryba, przygotowanie identyczne , przyprawa do ryb ziola prowansalskie,sol,pieprz w zupelnosci wystracza. Alternatywa pieczenia moze byc gotowanie na parze.
Przy tradycyjnym przyrzadzaniu? Masz na mysli smazeniu? Gotowanie na parze jest jak najbarzdiej OK Gotuj/paruj/griluj/piecz na koncu smaz! Ziemniaki mozesz gotowac normalnie w mundurkach.Ale pamietaj aby jesc je tylko w posilku potreningowym a w ciagu dnia skupiac sie na pelnoziarnistych zrodlach WW.
/SFD/Images/2015/10/6/3a92be4849944aa18d2480013d132af0.jpg Aktualna waga: 77KG Na dzien dzisiejszy takie cos wymyslilem i tego lososia bede rowniez wlaczal do diety Mam pytanie czy moge smazyc na oliwie z oliwek ??? DO piekarnika mam sredni dostep a gotowanie na parze na razie nie wchodzi w gre